Agenda

In deze agenda treft u informatie aan over activiteiten die op stapel staan rond het leven en de werken van Piet Kee.

Stadsorgelconcerten

De traditie van stadsorgelconcerten in Haarlem gaat ver terug en is nauw verbonden met de Grote of St.-Bavokerk, het grootste historisch monument in de stad. Deze kerk herbergt het beroemde Christian Müller-orgel, gebouwd in 1738, dat wereldwijd bekend staat om zijn rijke klank en imposante verschijning.

De traditie weerspiegelt de rijke muzikale erfenis van de stad en de voortdurende waardering voor klassieke orgelmuziek. Het biedt een unieke kans om te genieten van de prachtige klanken van het Müller-orgel in een historische setting.

Datum:

Van eind mei tot begin oktober, op dinsdagavonden en donderdag middagen.

Voor een overzicht van alle concerten klik hier.

Plaats: 

Grote Markt 22, 2011RD  Haarlem.

IMG_1214 Müller-orgel

Internationaal Orgelfestival Haarlem

Het Internationaal Orgelfestival Haarlem, opgericht in 1951, is het oudste en meest prestigieuze orgelfestival ter wereld. Dit tweejaarlijkse evenement trekt bezoekers van over de hele wereld. Internationale organisten komen hier samen om deel te nemen aan het concours, concerten te geven en masterclasses bij te wonen. Het festival staat bekend om zijn pioniersrol in de orgelmuziek en blijft voortdurend de grenzen verleggen van wat muzikaal mogelijk is met het orgel.

Het Internationaal Orgelfestival Haarlem wordt georganiseerd door de Stichting Internationaal Orgelconcours.

Datum:

Het 55e Internationaal Orgelfestival Haarlem vindt dit jaar plaats van zaterdag 13 juli tot en met zaterdag 27 juli 2024.

Voor meer informatie, klik hier: Internationaal Orgelfestival Haarlem.

De Piet Kee Stichting stelt de juryprijs ter beschikking, die na de finale van het improvisatieconcours op 19 juli 2024 in de Grote of St.-Bavokerk wordt uitgereikt.

IMG_021121

Stadsorgelconcert in memorie Piet Kee

Op 2 september vindt een bijzonder concert plaats ter ere van Piet Kee, de voormalige stadsorganist van Haarlem die van 1956 tot 1989 zijn ambt vervulde. Tijdens dit concert zullen werken van Kee worden uitgevoerd door zijn oud-leerling Jos van der Kooy, Geurt van Lagen, en Matthijs Koene (panfluit).

Dit speciale concert wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Grote of St.-Bavokerk (bavovrienden.nl).

 

Datum: 2 september 2024
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: € 4. Bestellen bij de Phil. of aan de kerk een half uur voor aanvang van het concert. Let op: betalingen kunnen alleen via PIN worden voldaan.

https://www.philhaarlem.nl/mijntheater/reserveer

Locatie: Grote of St.-Bavokerk, Grote Markt 22 2011RD, Haarlem.